Продължете към съдържанието

Лекции

Практическа лекция на тема „Лесни стъпки, които ще улеснят търсенето на работа
след университета“ с представители на Blue Lynx, международна агенция за подбор на персонал

На 15 април 2024 г. в зала 511 се проведе практическа лекция с представители на компания Blue Lynx. Тя се организира от екипа на проект “Влияние на дигитализацията върху иновационните подходи при управление на човешките ресурси”, финансиран от Фонд „Научни изследвания“ със съдействието на Център „Кариери, предприемачество и маркетинг“ (ЦКПМ) към Икономически университет – Варна. Водещ на събитието бе гл.ас. д-р Велина Колева.

Blue Lynx са международна агенция за подбор на персонал, създадена през 1988г. в Хага. Освен в Нидерландия, компанията оперира в България и Колумбия. Представителите на фирмата Тихомира Великова и Кристина Самарова запознаха студентите на ИУ – Варна, изучаващи дисциплината „Управление на човешките ресурси“ с основни въпроси, свързани с бъдещата им реализация на трудовия пазар:

  1. Какво представлява агенцията за подбор на персонал и как помага на кандидатите  в тяхното професионално развитие;
  2. Как и къде младите хора да търсят възможности за работа и стаж;
  3. Как да използваме платформата LinkedIn за намиране на работа;
  4. Как да структурираме своето CV, за да впечатлим бъдещия си работодател;
  5. Как да се представим най-убедително по време на интервюто за работа.

На база на своя дългогодишен опит, консултантите предложиха на студентите съвети с които да повишат шансовете си за успешна професионална реализация. Оформи се интересна и ползотворна дискусия между представителите на практиката, студентите и преподавателите. Бизнесът изрази своето задоволство от връзката с мотивирани млади хора и благодари на организаторите, че поддържат жив контакта между практиката и академичната общност. Срещата завърши с предложения за възможни проекти относно бъдещо сътрудничество.

error: Content is protected !!